Astrofotografie,  Astronomie

OMGWTFBBQ!

Wow. Did I make this? Ongelofelijk, de data waar ik het minst uit dacht te halen blijkt gewoon een prachtige melkweg te bevatten! Op 3 augustus had ik foto’s geschoten van Zwaan en omgeving om hier een timelapse en mogelijk wat melkwegplaatjes van te maken. Helaas was een gedeelte van de foto’s op mysterieuze wijze vrijwel geheel zwart geworden. In de timelapse zat dus een gat, en bovendien lukte het me niet goed om in blender echt wat moois van de melkweg te maken. Hierna had ik vakantie en heb ik er verder niet meer naar omgekeken.

Maar vandaag had ik weer even tijd (en zin!) om te priegelen met foto’s en met behulp van wat opgedane kennis uit topics die op het Astroforum waren geweest de boel maar eens gestacked. En daar kwam toch best een aardig resultaatje uit! Ik heb verschillende setjes data op verschillende manieren bewerkt en weet ondertussen niet meer wat ik het mooiste vind maar hier zijn er een paar:

Dit is de eerste bewerking waarbij ik me realiseerde dat het helemaal zo slecht niet gesteld was…

zwaantjewhaaaa

Poging twee is van een set van wat latere foto’s, van vlak voor het licht uitging zegmaar…

 

641906439-bewerktbam

En dit is poging drie, van tussen die twee in:

6390-6419-bewerktbeter

Ben echt superblij met deze resultaten. Een ander kan hier vast nog wel wat meer mee, en als ik zou gaan volgen o.i.d., zou het allemaal veel mooier kunnen worden, maar gewoon, een EOSje op een statiefje en wat gratis software? Awesome!

Hier is trouwens de baggerslechte timelapse:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.