Workshops

Kom je er niet uit of wil je graag eens iemand laten meekijken? Ik kan helpen. Ook kun je een telescoop huren om eens te kijken of je het sterrenkijken wat vindt. Ik heb ervaring met visueel waarnemen, planeetfotografie, widefield fotografie, deepsky astrofotografie, timelapsen.

Hoe gaat het in zijn werk? Kijk hieronder voor de mogelijkheden voor de sterrenkijk-workshops. Vul het formulier onderaan de pagina in. Als ik je aanvraag heb binnengekregen stuur ik je een datumprikker. Het helpt als je alvast e.e.a. kunt vertellen over je voorkennis, materialen en vragen. Voor de voorwaarden klik hier.

Een greep uit de mogelijkheden:

Sterrenkijkles voor beginners

Typisch beeld van een star party

Visueel waarnemen en de hemel leren kennen. Basisprincipes als het leren van de sterrenbeelden en het maken van je persoonlijke waarneemlijst, collimeren van een newtontelescoop en bijhouden wat je hebt gezien. Locatie in overleg. Kan gecombineerd worden met aankoopadvies. Reken op circa 2 uur.

Kosten: 35 euro per persoon per uur voor volwassenen, 15 euro per persoon per uur voor kinderen < 15 jaar (alleen onder begeleiding van volwassenen).

Eerste hulp bij hijdoettetniet

Heb je al een telescoop en doet hij niet wat je hoopt/verwacht? Ik wil best meekijken en advies geven. Voorbeelden van dingen waarbij ik kan helpen:

  • Opzoeken van objecten
  • Collimeren van een Newtonkijker
  • Focus
  • Pooluitlijning en goto instellen
  • Bewerken van deepskyfoto’s met programma’s als PixInsight, Photoshop, GIMP, DSS
  • Stacken en bewerken van planeetfoto’s met programma’s als AutoStakkert! en registax

Let op: Ik zeg niet dat ik alles weet en kan. Voor een beeld van wat mijn niveau is en of dat jou verder helpt, kijk vooral even verder rond op mijn blog. Er bestaat de kans dat mijn advies domweg is: Je moet nog dit-en-dit kopen.

Kosten: 35 euro per persoon per uur.

Aankoopadvies per mail/app/zoom

Vertel mij je wensen en ik zeg je dat er geen perfecte telescoop is die alles kan en minder dan 200 euro kost ;). Maar ik kan je wel helpen met uitzoeken wat je het leukst zult vinden en hoe je daar het best mee kunt starten. Dit kan per mail, app of zoom. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Kosten: 25 euro, vooraf over te maken.

Aanmeldformulier

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam
Checkboxes
Kies hier de optie waar je interesse in hebt. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Te ver weg?

Is Purmerend wel erg ver weg voor jou? Er zijn elders in het land ook mensen die astro-gerelateerde workshops aanbieden!

Sidewalk astronomy Montferland (Gelderland)

Sterrenkijken in de Stad (Leiden)

Huiskamerplanetarium

De Nachtfotograaf

Rutger Bus (Groningen)