Random

Voorbereidingen voor Kollase!

Nog een paar daagjes en dan is het zover: Dan gaan we met een groep van ca. 15 man naar Noord-Duitsland om sterren te kijken. Het schijnt daar superdonker te zijn. Leuk extraatje aan dat uitje, is dat je slaapt in een hooihotel. Een hooihotel? Ja, een hooihotel, eigenlijk bedoeld voor paarden met hun eigenaren, maar in dit geval slapen er dus geen paarden maar astronomen in het hooi. Geen zorgen, niet allemaal op één baal maar ieder een eigen stal. Geloof ik…

Ik kijk hier al superlang naar uit en nadat we dan ook terug zijn gekomen van vakantie ben ik meteen begonnen met de voorbereidingen. Want er moesten er nogal wat getroffen worden!

Ik heb natuurlijk pas mijn mooie 12″, en daar zitten wat dauwlintjes bij maar die moeten ook nog ergens stroom vandaan krijgen. Dat doe je door ze op een dauwlintcontroller aan te sluiten waarmee je de hoeveelheid stroom afstelt, en die dauwlintcontroller sluit je dan weer aan op … Ja, stroom. Maar dat heb je natuurlijk niet, in het veld.

Dus de oplossing is een autosigarettenaansteker. Maar die heb je ook niet altijd bij de hand en bovendien, na een lange nacht niet meer weg kunnen rijden ivm lege accu is *ook* geen feest. Hiervoor heb je weer een oplossing in de vorm van een powerbox. Die kun je kopen á ka-ching! of zelf maken… Wel wat goedkoper. Ik had hier een topicje over geopend op het astroforum (hoe doe je dat nou , en zijn er geen andere oplossingen..) en er werd aangeboden om me te helpen de boel in elkaar te knutselen als ik zelf met het één en ander op de proppen kwam. Het blijft me verbazen hoe behulpzaam iedereen is en hoe graag mensen hun kennis willen delen. In de computerwereld is dat soms wel anders…

Dus ik op zoek naar twee autosigarettenaanstekers, een aan-uit-knop, een zekeringhouder, een loodaccu van 17Ah en een bak waar die accu in kon. Die doos moest de onmogelijke afmetingen 25x8x20 hebben. Van binnen. Nou, veel succes om DAT te kopen. Zonder die bak ben ik al uuuuuuuuuuuren aan het shoppen geweest voor die andere dingen en uiteindelijk maar besloten er zelf één te maken. Beetje hout tegen elkaar timmeren moet zelfs een oetie kunnen, toch?

Tsja daar zijn we vorige week zo’n beetje iedere avond met zijn tweeën zoet mee geweest. Wel heel fijn dat ik zo’n handig en behulpzaam vriendje heb <3. Uiteindelijk heb ik best een gaaf bakje nu. Gisteren (onder het genot van een stevige kater) heb ik ‘m gelakt en nu moet er alleen nog één toplaag overheen en dan moet ik nog een hengsel regelen. En dan kunnen we helemaal los, in Kollase!

Althans, als de dauwlintcontroller ook nog op tijd komt… Ik had een bestelling geplaatst maar heb nog geen bericht gehad dat het onderweg is… Sterker nog, afgelopen weekend had de webshop ‘m nog niet binnen van de leverancier. Ieks! Nou ja, beter je druk maken om wat je wel kunt beïnvloeden!

Dus ook nog even de indeling van mijn oculairenkoffer geoptimaliseerd. Ik had al nieuw plukschuim maar het nog niet ingericht, en nu is het dus weer netjes.

En dan nog de waarneemlijst natuurlijk! Ik had zelf op basis van de BAMBI (Bright And Moderate Beginner’s Index) lijst van het forum en wat waarneemverslagen enzo een lijst gemaakt en toen kwam een forummer, Caspar, met de vraag om lijstjes uit te wisselen! Gaaf, dat is heel inspirerend. Zijn lijst was veel leuker, heheh… Dus mijn eigenlijst weer wat bijgewerkt. Nog wat Messiers erbij in het kader van verzamel-ze-allemaal en ik heb veel te veel objecten. Maar dat is maar goed ook want met een beetje mazzel hebben we TWEE heldere nachten!

Foto’s volgen morgen. Of overmorgen. Of na Kollase. Ofzo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.