Random

Nieuw speeltje

Afgelopen zaterdagen vierden Mac en ik onze verjaardagen en heb ik het volgende boekje gekregen:

Whaa wat heb ik een coole vrienden 🙂 Krijg gewoon zomaar een relevant verjaardagscadeau!

Ik had ‘m zelf ook wel in de boekhandel zien liggen en had getwijfeld om ‘m te kopen, maar besloten om het niet te doen want al die informatie is toch ook op het internet te vinden? Maar eigenlijk is het toch wel handig, de informatie staat allemaal best handig bij elkaar. Er staat per maand een sterrenkaartje in, plus de belangrijkste events voor de planeten. Daarnaast nog -heel prettig!- de maanfasen en opkomst en ondergang. Daarnaast nog wat leuke samenstanden van sterren/planeten en de maan… Ik ga ‘m vast gebruiken! Leuk! Dank je, Youri 🙂

Verder heb ik nog een kluitje geld gekregen, en ben ik mijn SkyWatcher aan het verkopen. Als dat achter de rug is, ga ik een leuke accessoire-uitbreiding doen. Sowieso krijg ik van Mac een hoekzoeker (wat een romantisch cadeautje <3), en daarnaast wil ik een UHC-filter en nieuwe oculairen. Ik ben de afgelopen tijd druk bezig geweest met onderzoeken (en op het astroforum vragen :o) wat het beste zou zijn… Is nog knap lastig. Eigenlijk wil ik oculairen met een groot FOV, maar als je dan góeie wil hebben, dan ben je zo een paar honderd euro per stuk kwijt… Argh. Dan kan ik natuurlijk gewoon goeikoop gaan, maar stel, ik koop over een jaartje ofzo een nóg grotere scoop, dan kan ik die oculairen weer in de verkoop doen. Beetje zonde.

Nou heb ik dankzij dat topic op astroforum gelukkig binnenkort (hopelijk! *kijkt streng naar de wolken*) de kans om een vergelijking te doen. Het gaat nu tussen TeleVue plössls, Explore Scientific wide-field oculairen en Vixen oculairen. Ik dacht in eerste instantie dat ik ècht het beste Baader Hyperions kon nemen (zijn best betaalbaar) maar die blijken aan de randjes (bij snellere telescopen) geen sterretjes maar visjes/vogeltjes te laten zien, en hoe leuk ik vogeltjes en visjes ook vind… Euh, ik vind ze eigenlijk helemaal niet leuk. Ik heb nu nog niet echt een snelle telescoop (een F/6) maar een slimme meid is op de toekomst voorbereid.