Random

Mijn foto op Heel Nederland Kijkt Sterren!

Leuk! Gisteravond was er weer Heel Nederland Kijkt Sterren op TV, een Nederlandse versie van het BBC-topprogramma Stargazing Live. Tegek dat er aandacht is voor astronomie op de Nederlandse TV. Vorig jaar mocht ik aanwezig zijn bij de opnamen, en konden jullie naar me zwaaien, maar dit jaar was het iets beslotener en heb ik zelf gezwaaid naar astro-maatje Sander, gelachen om de mollenkijkers, en gejubeld om mijn eigen foto die getoond werd samen met opnamen van illustere heerschappen als Maurice Toet en Dide van den Heuvel:

Oetie op TV!

(Foto goed bekijken? Klik!)

Ik had deze foto opgestuurd met als commentaar (en doel om te laten zien) dat je geen telescoop nodig hebt om een leuke foto te maken, maar dat hebben ze er even niet bij verteld. Sterker nog, er wordt bij verteld dat je een verrekijker nodig hebt om de Orionnevel te zien, terwijl je die met het blote oog kunt zien. Gelukkig wordt dat later gecorrigeerd door Sascha Zeegers. Ik vraag me af of je Heel Nederland Aan Het Sterrenkijken Krijgt door de boel *moeilijker* voor te stellen dan het is. Maar goed, de astronomie is wel weer mooi in het zonnetje gezegd, vanaf een prachtige locatie, met een aantal superinteressante items!

Gemist? Hier kun je het zien op Uitzending Gemist: http://www.npo.nl/artikelen/heel-nederland-kijkt-sterren met mijn foto rond een minuut of 20 vanaf het begin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.