Random

De andere kant op kijken

De laatste tijd is het laat donker, slecht weer, of heb ik geen energie. Dus heel veel sterrenkijken zit er niet in. Maar ik heb vorig jaar van Mac een supergaaf speeltje gekregen om de ándere kant mee op te kijken: Een microscoop! Er zit ook een camera’tje bij en die had ik nog nooit gebruikt want de voorbeeldjes die er mee kwamen waren natuurlijk statisch.

Maar

Nu hadden we onlangs wegens de droogte een drinkwaterbakje voor beestjes neergezet met wat stenen erin, maar als je water wat langer laat staan, bestaat er (onder andere) kans dat er muggen-eitjes in komen. Iew! Maar ook Oe! Eens kijken hoe dat eruit ziet dan!

Hier zijn eerst was losse foto’s, waarvan ik dus helaas moet bekennen dat ik g.e.e.n. i.d.e.e. heb wat je ziet 😮

Ik heb ook een playlist gemaakt met wat filmpjes op youtube. Echt superleuk dit, en handig dat ik Sharpcap al kende XD

De telescoop die ik heb is de Bresser Duolux, ik ben er redelijk tevreden mee, hoewel de focus ERG stroef is en dat is bij hogere vergrotingen best irritant. Verder vind ik het nogal jammer dat ik geen idee heb wat ik aan het bekijken ben, of hoe ik daar achter kom. Ook zou ik nog wel wat meer tips en inspiratie willen voor wat je allemaal onder de microscoop kunt leggen (en hoe!).

Ik vond dit boek maar het is niet meer leverbaar. Ik heb het dus maar van de bibliotheek geleend maar het moet ooit ook weer eens terug, he…

Dus! Tips wat ik nog onder de telescoop kan leggen? Boekentips? Determinatietips? Ik hoor het allemaal graag hieronder in de comments!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.