whoami

Wie ben ik? Ik ben Esther, ik woon in Purmerend met mijn grote liefde Machiel, en onze katten Io en Nevel. Ik ben trots drager van het astronomie-virus sinds 2012. In de lente van dat jaar kocht ik mijn eerste telescoop, een 15cm Skywatcher dobson. Na een aantal keer waarnemen op het balkon, ging ik al snel voor het eerst naar een star party, waarna het hek helemaal van de dam was en er al gauw een grotere telescoop kwam.

Esther met telescoop
Ik met mijn vorige telescoop, een 12″ LightBridge, in GrandprΓ© (Frankrijk).

Ik ontdekte dat het ontzettend leuk is om je waarnemingen te delen met andere amateurs, en nadat ik hier en daar een los waarneemverslag op astroforum had gedumpt leek het me handig om ze op een centrale plek te verzamelen, en zo ontstond dit blog.

Je vindt hier dus voornamelijk mijn gestuiter over wat ik nu weer voor iets gaafs gezien heb, maar af en toe ook wat meer algemene uitleg over astronomie-gerelateerde zaken.

Je vindt me ook op Twitter, Instagram en een paar dagen per week bij het Anton Pannekoek Instituut, het astronomie-instituut van de UvA. Ook ben ik moderator op astroforum, en (kandidaat-)bestuurslid van de Werkgroep Meteoren.

One Comment

  • jeroen trommelen

    Dag Esther,

    En dan hier: de redactie van de Volkskrant. Ik wil je – voor de krant van morgen – een paar dingen vragen over de petitie, mag dat? Mijn naam is jeroen trommelen, redactie Volkskrant, ————- of op de redactie: ————-.. alvast dank!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.