whoami

Wie ben ik? Ik ben Esther Hanko, ik woon in Purmerend met mijn grote liefde Machiel, en onze katten Io en Nevel. Ik ben trots drager van het astronomie-virus sinds 2012. In de lente van dat jaar kocht ik mijn eerste telescoop, een 15cm Skywatcher dobson. Na een aantal keer waarnemen op het balkon, ging ik al snel voor het eerst naar een star party, waarna het hek helemaal van de dam was en er al gauw een grotere telescoop kwam.

Esther met telescoop
Ik met mijn vorige telescoop, een 12″ LightBridge, in Grandpré (Frankrijk).

Ik ontdekte dat het ontzettend leuk is om je waarnemingen te delen met andere amateurs, en nadat ik hier en daar een los waarneemverslag op astroforum had gedumpt leek het me handig om ze op een centrale plek te verzamelen. Zo ontstond dit blog.

Op dit blog staat voornamelijk mijn gestuiter over wat ik nu weer voor iets gaafs gezien heb, maar af en toe ook wat meer algemene uitleg over astronomie-gerelateerde zaken.

Je vindt me ook op Twitter, Instagram en een paar dagen per week bij het Anton Pannekoek Instituut, het astronomie-instituut van de UvA. Ik werk daar als outreach-coördinator, dus ik doe daar dingen als sterrenkijkavonden organiseren, sidewalk astronomy en sinds 2021 zijn we begonnen met de bibliotheektelescoop.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.